DGNEWS.EU

Общината дава до 5000 лева за зелени проекти

Общината дава до 5000 лева за зелени проекти
Jun 11
17:01 2018

Конкурс за финансиране на малки проекти за озеленяване и обновяване на междублокови пространства, обяви днес Община Димитровград. Проектите са насочени към сдружения на етажната собственост, а всяка разработка може да получи до 5000 лв. от общинския бюджет. Кандидатите могата да подават съответните документи до 31 август на гише №1 във фоайето на кметството.

Документите, които трябва да се подават са формуляр за участие и описание на проектното предложение и посочена количествено-стойностна сметка. Към документите е необходима да се приложат схема/чертеж на мястото и снимков материал на сега съществуващото положение. Сред заложените критерии са брой на потребителите, които ще плзват придобиките, съфинансиране от другаде вкл. и лично на живиеещите, както и устойчивост на проекта.

Проектите трябва да са за почистване и възстановяване на неподдържани терени, озеленяване, създаване на зони за отдих в междублокови пространства, монтаж на беседки, пейки, кошчета за отпадъци, детски съоръжения, спортни съоръжения и друга паркова мебел. Няма да се финансират проекти свързани с подмяна на настилки около жилищни кооперации, изграждането на паркинги или други строителни дейности.

Проектите ще се оценяват от комисия от Община Димитровград. Попълнените формуляри за участие се изпратят на адрес: Община Димитровград, 6400 Димитровград, бул. “Г. С. Раковски” № 15, или да се подадат на място на гише № 1 „Деловодство”, в плик с надпис „Конкурс за приветлива градска среда 2018 г.”

Финансовите средства ще се предоставят на домоуправителите, след приключване и одобрение на дейностите по проектите и отчитане с необходимите документи като фактури с касов бон. Допълнителна информация може да получите на тел. 0391/68 271 от отдел „Инвестиционна дейност, околна среда и води”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?