DGNEWS.EU

Определиха такси за лиценз на нови видове частна охранителна дейност

Определиха такси за лиценз на нови видове частна охранителна дейност
Jun 07
16:37 2018

Правителството одобри промени в Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР на вчерашното си заседание. Промените са продиктувани от влезлите в сила изменения в Закона за частната охранителна дейност, с които са определени нови видове частна охранителна дейност.
В чл. 57 от Тарифа №4 се определят такси за издаване на лицензи за 9 вида частна охранителна дейност, при досегашни пет. Това са лична охрана на физически лица, охрана на имущество на физически или юридически лица, самоохрана на имущество, охрана на мероприятия, охрана на ценни пратки и товари, както и новите: сигнално-охранителна дейност, охрана на питейни и развлекателни заведения, охрана на урбанизирани територии и охрана на селскостопанско имущество. 
Определените такси се различават с оглед териториалния обхват на лиценза за съответния вид дейност – за територията на цялата страна и за отделна област. Размерът им е съобразен със спецификата на вида частна охранителна дейност, интензитета на нейното осъществяване и степента на обществените отношения, които се засягат при ползване на определения вид регулирана търговска услуга, съобщават от правителствения пресцентър.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?