DGNEWS.EU

Обсъдиха номинациите за Почетни граждани на Димитровград

Обсъдиха номинациите за Почетни граждани на Димитровград
Jun 05
08:41 2018

Номинациите за удостояване с отличието „Почетен гражданин на Димитровград” на доайена на димитровградската журналистика Димитър Беремски и на световноизвестния културист от Димитровград Добри Делев, бяха представени на проведеното обществено обсъждане в зала „Гросето” снощи. И двете предложения отговарят на изискванията на наредба №42 за символиката, отличията и наградите на Община Димитровград и ще бъдат допуснати до разглеждане от Общинския съвет, заяви в началото председателят на местния парламент Гергана Кръстева.

Тя подчерта, че съгласно действащите разпоредби няма пречка двете предложения да получат одобрението на общинските съветници и с отличието да бъдат удостоени и двамата кандидати. Тя припомни, че новата наредба на ОбС за симваликата ии отличията позволява отличито да се пръсъжда на повече личности с принос към града.

„За мен тези две кандидатури олицетворяват миналото и настоящето на Димитровград. Едната отдава заслуженото на човек, чийто принос е в областта на културата, а другата на човек, който постига много в спорта”, заяви Кръстева.    

Номинациите бяха представени от вносителите, които резюме изтъкнаха достойнствата на двамата кандидати за отличието. Предложението за Димитър Беремски представиха от името на Дружеството на журналистите към СБЖ Милена Николова и Иванка Данева, а за Добри Делев говори скулпторът Гроздан Грозев.

Предстои номинациите да бъдат разгледани на редовното заседание на ОбС в края на юни. По процедура двете докладни ще бъдат внесени по отделно в местния парламент, а гласуването по тях ще протече с таен вот. За да бъдат приети са необходими две трети от съветническите гласове.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?