DGNEWS.EU

Младежи от Димитровград по стъпките на Ботевата чета

Младежи от Димитровград по стъпките на Ботевата чета
Снимки: Общински ученически парламент
Jun 04
14:00 2018

Представителите от димитровградския Общински ученически парламент Мерилин Фералиева и Кристиян Нейков и с ръководителя си Ивелина Тонева участваха в ІХ-та Национална среща на детски и младежки парламенти в България, провела се във Враца от 26 май до 2 юни. Инициативата цели повече млади хора от страната да посетят местата, свързани с героичния подвиг на Христо Ботев и неговата чета и да популяризира национални изяви на младежите в рамките на Ботеви дни. В рамките на срещата присъстващите участваха в младежката национална дискусия „Земята ни остава подир нас …”.

Младежкият форум се проведе успоредно с традиционните национални “Ботеви дни” под патронажа на президента на България Румен Радев, посветени на 142-та годишнина от подвига на Христо Ботев и неговите четници. В срещата участваха представители на детски и младежкипарламенти от 25 областни града в страната.

Участниците посетиха още модули за ,,Управление на времето“, „Организиране на събитие“ и ,,Вземане на добри решения“. Последният ден те изкачиха на връх Околчица и станаха част от националните тържества за 2 юни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?