DGNEWS.EU

800 гости събра „Здравей, лято!” край Каснаково

800 гости събра „Здравей, лято!” край Каснаково
Jun 02
16:56 2018

Стотици детски лица огряха днес „Светилище на нимфите и Афродита” край димитровградското село Каснаково. Там се проведе детският празник „Здравей, лято!”, който коалиция „Да за Димитровград” организира за седма поредна година. Повече от 800 гости от община Димитровград, Хасково, Кърджали, Пловдив и Харманли посетиха събитието.

На сцена на талантите се изявиха над 100 деца, които пяха детски и фолклорни песни, рецитираха възрожденски стихотворения и танцуваха. Също толкова се включиха и в спортните игри. Завиден интерес имаше към грънчарството. Над 150  малчугана правиха купи, кани и вази на грънчарското колело. Желаещи да се включат в ателиетата по изобразително изкуство, предене на вълна, плетене и др. бяха почти всички. За участниците в спортните надпревари и в детското забавно шоу „Съкровището на късмета” имаше много награди, а за всички гости - сладолед, сандвичи, вода, тениски и балони.

„Благодаря на г-н Стефан Димитров и на общинските съветници от коалиция „Да за Димитровград”, които избраха „Светилище на нимфите и Афродита” за провеждането на този празник, който се превърна в традиция. Бъдете живи и здрави и се забавлявайте истински”, каза в обръщението към присъстващите кметът на село Каснаково Тодор Атанасов.

В 12 часа програмата бе прекъсната от звук на сирената, която „подкани” присъстващите да запазят минута мълчание в памет на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Празникът продължи до късния следобед с много игри и забавления. Атракция бе и Пипи Дългото чорапче, с която всеки искаше да си направи снимка. В читалня на открито на децата приказки от 12 книжки чете дългогодишната библиотекарка Наташа Маринова. Самодейци от каснаковското читалище "Искра" показаха как бабите и прабабите ни са чепкали вълна и памук, как се прели и плели на две куки, в специален етнографски кът.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?