DGNEWS.EU

Хасково с тържествена заря-проверка за 2 юни

Хасково с тържествена заря-проверка за 2 юни
Jun 02
14:13 2018

С тържествена заря-проверка в навечерието на 2 юни Хасково отбеляза Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По покана на областния управител на Хасково Станислав Дечев в паметното събитие участваха депутатите от Хасковски избирателен район Евгения Ангелова и д-р Георги Станков от ГЕРБ, Павел Шопов от Обединени патриоти и Виолета Желева и Никола Динков от БСП. За честването в Хасково пристигнаха кметове на общини от областта, общински съветници, стотици граждани и гости. Военни блокове от формирование 52 740 и от ЕГ „Проф.д-р Асен Златаров” и ПМГ „Акад. Боян Петканчин” участваха в официалната заря-проверка. Строят прие лично началникът на хасковския гарнизон подполковник Николай Александров.

„В навечерието на 2 юни  - Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на Родината, всяко българско сърце притихва в знак на преклонение и признателност. За пореден път всеки от нас отброява онези последни стъпки на Ботевата чета, които водят към безсмъртието. Защото  както казва Георги Джагаров: „Христо Ботев няма гроб. Той има лобно място. Има паметници. Има песни. Но гроб няма! Не в земята нашият народ положи своя велик син, а в душата си.”, каза в словото си областният управител на Хасково. Станислав Дечев призова да бъдем достойни синове на Родината и да помним не само героизма на българските революционери, но и тяхната сила, воля и стремеж за изграждане на нова свободна България. 

„Нека днес бъдем достойни за тяхната саможертва, защото ние имаме шанса да живеем в мир и да изграждаме свободна и демократична България!  Това е идеалът,  за който всички те жертваха живота си! Техният идеал е нашия живот.  Нека бъдем признателни! Поклон пред паметта на неизброимите жертви! Да живее България!” Тези думи на областния управител Станислав Дечев предшестваха канонадата от картечни изстрели и фойерверки, които поставиха финала на тържествената заря-проверка в памет на най-свидните синове на България.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?