DGNEWS.EU

Стартираха кампания „Безопасно лято“ в Деня на детето

Стартираха кампания „Безопасно лято“ в Деня на детето
Jun 01
13:59 2018

Старт на кампанията „Безопасно лято“ навръх Деня на детето дадоха днес Областният управител на Хасково Станислав Дечев и директорът на ОДМВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков. Хиляди брошури със съвети за безопасно шофиране и заостряне на вниманието на водачите към децата-участници в движението, ще бъдат раздадени в кампанията.

„Искаме да предпазим децата и възрастните от инциденти като насочваме вниманието им към основни правила за поведение на пътя. Специално акцентираме върху опасностите пред децата-пешеходци, децата-велосипедисти, децата-пътници в автомобилите. Затова чрез полицейските упралвения в цялата област ще се опитаме да достигнем до максимално много хора“, обясни областният управител на Хасково.

При старта на инициативата той връчи информационна брошура на 18-годишната Рая. Тя вече месец и половина е курсист и съвсем скоро ще има свидетелство за правоуправление. „Всички трябва да бъдем внимателни. Сигурна съм, че подобен род инициативи имат ефект, защото даже и на опитните шофьори трябва да им бъдат напомняни основните им отговорности“, сподели тя. Според нея, всеки, който шофира, трябва да знае, че колата не го предпазва от инциденти, колкото и сигурна да е тя.

Инициативата „Безопасно лято” е част от ежегодната операция "Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя!" на МВР. Акцията традиционно се открива на Деня на детето - 1 юни и се провежда в продължение на повече от 20 години. Това лято част от операцията ще бъде кампанията „Безопасно лято“ на областния управител на област Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?