DGNEWS.EU

Село Крум атакува рекордите на Гинес с 4-метров терлик

Село Крум атакува рекордите на Гинес с 4-метров терлик
Jun 01
13:31 2018

Терлик с близо метър височина и дължина от 4.10 м (от пръстите до петата) ще е атракцията на тазгодишния Световния ден на плетенето в димитровградското село Крум. Творението е дело на 5 жени от селото, които със сръчните си ръце в продължение на шест месеца са изработвали първото и най-голямото подобно плетиво в света. С терлика селото ще кандидатства в "Книгата за рекордите Гинес". Ретро автомобил Jaguar MK9 от 1961 г. ще допълва атрактивния празник, който ще се проведе на 9 юни 2018 г. от 10.00ч. в парка на селото.

Събитието се организира за трета година от НЧ "Просвета 1926" и кметство с.Крум. Фестивалът съхранява старите техники на ръчно плетиво предавани от поколение на поколение. В конкурс ще се състезават най-сръчните майсторки на плетиво. Наред с това ще се проведе и конкурс за стари градски песни, а ценителите на старите шлагери ще могат да слушат на живо и популярната вокална група "Детелини" от село Каравелово, община Карлово.

От 12.00ч. организаторите ще покажат атрактивно ревю на ретро костюми. Участва група "Детелини" от село Каравелово, Карловско. Всички гости на празника ще бъдат посрещнати с локум на клечка.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?