DGNEWS.EU

Бъдещи абитуриенти учиха за брака и Семейния кодекс в общината

Бъдещи абитуриенти учиха за брака и Семейния кодекс в общината
Jun 01
12:50 2018

Със Семейния кодекс и работата на служителите по гражданско състояние, се запознаха ученици от 11 клас на СУ "Л.Каравелов" по проект "Твоят час". Каравеловци с ръководителя си г-жа Чакърова посетиха ритуалната зала в кметството. Домакини бяха секретаря на Община Димитровград Венета Стоименова, началникът на отдел „Гражданска регистрация и административно обслужване” Радост Кузева и старши специалиста Йорданка Влахова.

Учениците бяха запознати с интересни факти, сред които финансовата помощ за семейства с репродуктивни проблеми, за новородени деца и условията за сключване на граждански брак в България.

Младите хора научиха, че като реверанс към младоженците Община Димитровград два пъти годишно сключва граждански бракове безплатно - на празника Свети Валентин на 14 февруари и в Деня на Християнското семейство – 21 ноември. В тези дни по традиция венчае кметът на общината Иво Димов, като това е част от кметските му задължения. Законът обаче дава право градоначалникът да делегира тези си функции на длъжности лица в общинската администрация.  

„Димитровград е Община приятел на детето и като такава,  грижата за децата е един от основните приоритети и винаги се стремим да подпомагаме взаимодействието между децата, образованието и местната власт”, бе споделено на срещата.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?