DGNEWS.EU

Първокласници засипаха с иновативни идеи кмета на Димитровград

Първокласници засипаха с иновативни идеи кмета на Димитровград
May 31
14:00 2018

Кметът на Димитровград Иво Димов се ангажира да изпълни идеите от „Скицник на мечтите”, който днес му връчиха учениците от иновативния първи клас на ОУ „П. Славейков”. Първокласниците се срещнаха с градоначалника и председателя на ОбС Гергана Кръстева в заседателната зала на общината. Те представиха пред кмета своите екологични идеи за опазване чистота на парковете и река Марица, които наскоро посетили в часа по „Околен свят” с класния си ръководител Петя Йорданова. Нейният клас е единственият в Хасковска област, който се обучава по иновативна образователна програма, съгласно която часовете по "Околен свят" се  провеждат в естествена среда.

Децата засипаха Иво Димов с предложения за направа хранилки за птици, беседки и пейки в кръг с маса по средата, в които да се правят семейни излети и тържества; нови горски кошчета за боклук , които да изглеждат забавни за децата и др.  

Славейковци споделиха, че часовете по "Околен свят" са били изключително интересни и забавни, но и поучителни за тях. На срещата присъстваха още директорът на ОУ „Пенчо Славейков” Снежана Ангелова и зам.-председателят на ОбС Юлиян Семерджиев.

След разговорите кметът покани децата да разгледат  кабинета му, почерпи ги с бонбони и ги запозна с всички досегашни кметове на Димитровград. Всеки от малчуганите искаше да седне на кметския стол и да гледа през специалния кметски бинокъл, с който Димов наблюдава „кой върши лоши дела”.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?