DGNEWS.EU

Детски празник "Здравей, лято!", организира коалиция "Да за Димитровград"

Детски празник "Здравей, лято!", организира коалиция "Да за Димитровград"
May 29
11:57 2018

Празник за децата "Здравей, лято!" организира на 2 юни коалиция "Да за Димитровград". Тържеството ще се проведе за седма поредна година в на Светилище на нимфите и Афродита край село Каснаково. В началото от 10 часа организаторите ще отдадат почит към паметта на героите загинали за свободата на България.

"Мястото на събитието не е избрано случайно. Държим да популяризираме светилището като туристическа дестинация. Откакто организираме празника, в Каснаково са минали общо над 6000 души в предишните 6 години", заяви на брифинг днес Калина Монева от "Да за Димитровград".

За всички желаещи от коалицията са осигурили безплатен транспорт. Рейсовете тръгват в 9.30 часа от автогарата в Димитровград. Специално за празника е подготвено детско забавно шоу е с много игри, сцена на талантите, надуваем замък, атракциони, сандвичи, минерална вода и сладолед. Малчуганите ще могат да се веселят с Пипи Дългото Чорапче и нейната маймунка г-н Нилсон.

В читалня на открито на децата приказки от 12 книжки ще чете дългогодишната библиотекарка Наташа Маринова. Самодейци от каснаковското читалище "Искра" ще покажат как бабите и прабабите ни са чепкали вълна и памук, как се прели и плели на две куки, в специален етнографски кът.

"Радвам се, че успяваме все повече да популяризираме селото ни. На детския празник със всяка изминала година идват все по-вече родители и деца, включително и такива от други региони", коментира каснаковският кмет Тодор Атанасов. Той припомни, че специален кът в читалището на селото е изложен преписа от "История славянобългарска", направен от 82 деца на празника миналата година.

Детският празник и други патриотични инициативи, свързани с подрастващите, се финансират основно от възнагражденията на общинските съветници от "Да за Димитровград, казаха още от коалицията.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?