DGNEWS.EU

Димитровградчани протестираха срещу лошата инфраструктура

Димитровградчани протестираха срещу лошата инфраструктура
May 26
19:32 2018

Близо 100 димитровградчани излязоха на протест срещу лошата инфраструктура тази вечер. Хората от кварталите Марийно, Черноконево и Вулкан изразиха недоволството си от годините чакане да се ремонтира републиканският път Чирпан – Симеоновград, по чието протежение те живеят. „Откакто прокараха канализацията през кварталите преди 7 години, чакаме някой да асфалтира пътя. Колите си разбихме, а в същото време плащаме данъци”, възмущаваха се хората. Протестиращите споделиха, че протестът им е мирен и искат властимащите да вземат незабавни мерки. „Къде е кметът. Защо не дойде тук, да види всеки ден по какви пътища пътуваме до работа. На каруци ли да се качваме. Не се чувстваме европейци, Европа свършва до нашите квартали”, коментираха недоволните.

Участници в протеста споделиха, че се чувстват изоставени. „Цялата инфраструктура в кварталите е в окаяно състояние. Почти всички улици плачат за ремонт, няма тротоари, детски площадки, всичко е в треви, в същото време плащаме между 160 и 500 лв. данъци. Направо сме изоставени.”, жалваха се майки и баби с деца.

Някои от протестиращите поискаха да затворят пътя между км. Марийно и Димитровград до спирка „Бейрут”, но до там не се стигна. Организаторите обясниха, че това не им е било разрешено, както и да носят протестни плакати и лозунги. Сред протестиращите бе и общинският съветник Стефан Венков, който също живее от години в квартала.

Протестът бе охраняван от полицаи. Хората се организираха чрез фейсбук.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?