DGNEWS.EU

Златни медали спечели клуба по корабомоделизъм в Димитровград

Златни медали спечели клуба по корабомоделизъм в Димитровград
May 22
14:49 2018

Теодор Тончев от корабомоделния клуб към ОП “Детски и младежки център“ в Димитровград, спечели втори златен медал тази година. Отличието бе завоювано в много оспорвана надпревара на 67-мия Държавен шампионат по корабомоделен спорт състоял се в Пазарджик от 18 до 20 май. Моделът на Теодор впечатли съдийската комисия с много точната и ювелирна изработка с прецизно изработени детайли.  
С постиженията си от началото на годината, той доказа, че не напразно е пети в класацията за 10-те най-добри юноши на 2017 г. в страната, съобщи ръководителят на клуба Асен Иванов. Вторият златен медал за димитровградския клуб е спечелен именно от Иванов, който е заслужил майстор на спорта.

В държавния шампионат участваха почти всички клубове от цялата страна. Надпреварата при юношеските класове бе оспорвана поради предстоящото Световно първенство през месец септември в град Галац, Румъния. „На децата от Димитровград е нужен и технически спорт, за да участват в световни и европейски първенства, където критериите и успехите се определят след изключително оспорвана надпревара при строги правила и норми”, смята Иванов. Той сподели, че за момичета и момчета, които искат да се докоснат до красотата на корабомоделния спорт и тръпката от спортната надпревара, вратите на клуба са широко отворени.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?