DGNEWS.EU

Румен Петков оглави партия АБВ

Румен Петков оглави партия АБВ
May 19
17:34 2018

Румен Петков бе избран за председател на АБВ от третия редовен конгрес на партията днес. Петков получи доверието на 579 от общо 591 делегати на форума. Трима гласуваха против, а 9 се въздържаха. Конгресът на АБВ излъчи и нов състав на Националния съвет на партията от 99 души. Избрани бяха и 15 души от състава на  Изпълнителното бюро, което ще бъде допълнено до 21 души.

В изказването си досегашният председател на АБВ Константин Проданов заяви, че на партия е необходим нов стил на поведение, по-радикално, по-настъпателно, с акцент повече върху политическото и националното говорене. В началото на своя доклад той направи анализ на изминалата година и половина от неговия мандат като председател на Алтернатива за българско възраждане.

Той отбеляза участието на партията в парламентарните избори през 2016 година, като посочи, че те са преминали под знака на популизма и острото политическо  противопоставяне. Проданов акцентира върху инициативите на партия АБВ през последната година и половина и разкритикува политики на управляващите в области като образование, здравеопазване, приватизация и др.  

Константин Проданов заяви още, че нарастващата агресия, поляризацията в политиката, търсенето на популярност чрез налагане на ежедневния скандал като практика, става все по-утвърден не само у нас, но в света феномен, който все по-често е комбиниран с грубо, радикално говорене, насаждащо страх, омраза и разделение.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?