DGNEWS.EU

Бавят три ремонта по републикански пътища в община Димитровград

Бавят три ремонта по републикански пътища в община Димитровград
Иво Димов, кмет на община Димитровград
May 17
17:20 2018

Тази или следващата седмица ще бъдат отворени офертите на фирмите изпълнители на трите лота по ремонта на републиканския път Чирпан – Симеоновград, част от който минава през община Димитровград. Това съобщи кмета Иво Димов по време на вчерашния си брифинг. На въпрос на dgnews.eu защо има забавяне на трите ремонта по републиканската пътна инфраструктура в общината, той коментира, че забавянето на ремонта на пътя Чирпан - Симеоновград е по независещи от общината причини. „Текат процедури и ние нямаме възможност да се намесим. Ако тези процедури се провеждаха в общината досега проектът щеше да се изпълнява. Или колегите са малко на брой в АПИ или имат много други процедури. Не съм спрял да се интересувам. Многократно звъня на Дончо Атанасов и на регионалния министър Николай Нанков”, заяви градоначалникът.

Димов бе категоричен, че въпреки забавянето ремонтът ще стартира тази година, но най-вероятно ще приключи в следващата. „Дали ще има обжалване по трите лота, дали дейностите по пътя ще почнат след месец или два, не знам. Най-важното е, че ще се случи. Важното е, че ще започне, защото хората вече не вярват. Те са лъгани, лъгани толкова много години и дълбоко се съмняват, че въобще нещо се прави по въпрос. И обвиняват кметът, че едва ли не ги е подвел. Не ги е подвел – не зависи от мен”, заяви кметът. Припомняме, че на 26 май 2018 г. ще се навърши точно една година от обявяването на обществената поръчка за избор на изпълнител за ремонта пътя Чирпан – Симеоновград.

По отношение изграждането на кръговото кръстовище между Димитровград и Хасково пред завода на Язаки, Димов каза че се чака разрешение за строеж на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. „Там нуждата не е крещяща, но калката по бързо се направи по-малко произшествия ще има. За ремонта на пътя между Стара Загора и Димитровград, също нищо не мога да кажа. Пред активния сезон сме и едва ли лятото ще се асфалтира. Добре, че с помощна на Областното пътно управление в Хасково успяха да запълнят дупките по моста над река Марица, който е в окаяно състояние”, обясни той.  

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?