DGNEWS.EU

Представиха проекта и решенията за новия зеленчуков пазар

Представиха проекта и решенията за новия зеленчуков пазар
May 17
12:43 2018

Новият зеленчуков пазар в Димитровград ще бъде изграден по най-съвременните изисквания за подобен тип тържища, коментира на пресконференция кметът Иво Димов. Той представи визията за новия пазар и решенията за нововъведенията на пазара, които ще бъдат изпълнени по изискванията на търговците. „Съобразили сме с всички желания на търговците и всички съвременни изисквания за зеленчуков пазар. Недоволни винаги ще има, няма как да угодим на сто процента на хората, но мисля че максимално сме се постарали”, заяви Димов.  

Модернизираният пазар ще има над 90 маси, два паркинга, тоалетни с административна част и кафе, търговски обекти, ново осветление, СОТ и видеонаблюдение и ще се заключва след края на работното време. „Идеята е търговците да могат да си оставят продукцията на място и на следващия ден само да я допълват, а не както сега да вадят и прибират стоката всяка сутрин и вечер”, заяви кметът. В пазара автомобили няма да се допускат, но са предвидени три врати през които да става удобно зареждането.

10 паркоместа ще бъдат изградени в северната част на пазара, която граничи към парка. Отделно голям паркинг ще се изгражда на мястото на бившата спортна площадка за хандбал. Четири павилиона за цветя ще бъдат обособени откъм театъра, които ще могат да работят до по-късно и няма да се съборазяват с работното време на тържището. В центъра на пзара ще има и 4 магазинна за месо, риба, млечни продукти и месни произведения.

Предвидени са търговски маси, които ще могат да се наемат за ден, съобщи Димов. Предвижда се изграждането на висящ таван, без да се разрушава сегашната конструкция. Идеята на проектантите е да се запази добра циркулация на въздуха и възможност за проветрение. Ново осветление, което сега го няма добра и нова изолация, която да поддържа поносими температурите за стоките зиме и лете, е другото ново в проекта на тържището.  

Кметът съобщи, че в началото на юни месец се очаква да започне преместването на масите. „Процедурите по обявяването на подробните устройствени планове вече са финализирани и сроковете изтекоха. Главният архитект трябва да издаде виза за проектиране следващата седмица. Фирмата има 5-дневен срок да входира проекта, след което ние ще издадем разрешение за строеж с предварително изпълнение. Така че реално от 1-2 юни ще започне преместването на зеленчуковото тържище на временно място до бившата Билла.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?