DGNEWS.EU

Политиката към онкоболните разискваха на форум в Хасково

Политиката към онкоболните разискваха на форум в Хасково
May 17
11:07 2018

Заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова откри конференция на тема: „Здравната политика за онкологичните заболявания и качеството на живот на пациентите у нас и по света“. Форумът бе организиран от сдружение „Българска асоциация за хора с онкологични заболявания „Живот“.

„Факт е, че през последните години освен държавата, много неправителствени пациентски организации оказват помощ на хората с онкологични заболявания. За мен това е работещата формула, когато държавата и неправителствения сектор си партнират в интерес на здравето на хората“, посочи Здравкова.

Сдружение „Живот“ е една от организациите в Хасково, където от началото на юни психолог ще оказва помощ на онкологично болните. „Вече имаме място, където можем да се видим, да споделим проблемите си и да си помогнем“, сподели председателят на организацията Минка Арабаджиева. Центърът за здравна помощ на Сдружението се намира в сградата на Малкия бизнесцентър. Лектор на форума по темата за профилактиката и лечението бе д-р Пламен Йовчев.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?