DGNEWS.EU

Парад на отличниците за 24 май в Димитровград

Парад на отличниците за 24 май в Димитровград
May 17
10:51 2018

С парадно шествие на учениците от училищата в община Димитровград ще стартират тържествата по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24 май. По традиция начело в парада на школниците са отличниците. Шествието ще премине от 10:15 ч. до 10:30 ч. по пешеходната алея на бул. „България”. Групите ще се придвижат до централния площад, където на сцената пред Общината ще се състои традиционното тържество за 24 май. При дъжд обаче общоградското тържество ще се проведе в спортна зала „Младост”, информират от общината.

В честването ще се включат Забавно-духов оркестър Димитровград , гвардейският отряд към денс център „Галаксико”, общинският хор, училища, детски градини, читалища и граждани, съобщи Антоанета Шаркова началник на отдел ”Хуманитарни дейности” в общината.

На тържественото отбелязване на 24 май ще бъдат връчени официално петте награди „Учител на годината”. Тази година техни носители са Петя Йорданова от ОУ "П.Славейков", Анелия Демирева-Иванова от ПГ "Проф.д-р Асен Златаров", Галина Караиванова от ПМГ "Иван Вазов", Георги Гочев от ОУ "Алеко Константинов" и Вълчо Вълчев от ПЕГ "Д-р Иван Богоров".

В рамките на празника с отличието „Деец на културата” ще бъде удостоен димитровградският кинооператор, автор на филми и носител на редица награди от национални и международни кинофестивали Валери Добрев.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?