DGNEWS.EU

Борецът Рухан Расим e трети в Европа

Борецът Рухан Расим e трети в Европа
Рухан Расим (в зелено) на почетната стълбица
May 17
09:45 2018

Рухан Расим донесе бронз за България и Димитровград на Европейското първенство за кадети и кадетки в Скопие, Македония. Жребият отреди да не участва в квалификациите и да започне от 1/8 финала в категория 55 кг. Състезателят на СКБ „Димитровград” победи много силен унгарски състезател, медалист от световно първенство. На четвърт финала Расим надви и борец от Молдова, а на полуфинала отстъпи след равностойна среща с грузинец. В схватката за бронза Рухан трябваше да води тежка битка със състезател на Азербайджан и с много воля и проявен силен характер успя да спечели третото място.

Другият ни борец Стилян Илиев /кат.60 кг./ започна с победа срещу австриец на 1/8 финала, а на ¼ финал изпусна една почти спечелена среща срещу руски борец и загуби шанса за медал в последните секунди с 6:8. В крайното класиране димитровградчанинът остана на осмо място.

Дебютантът Божидар Динев измъкна ценна победа на старта срещу германец в кат.65 кг, но на ¼ финал загуби от турски борец и остана на 11-то място.

При кадетките Таня Тенева /57 кг./ загуби нелепо в последните секунди от състезателка на Норвегия и отпадна от борбата за челните места.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?