DGNEWS.EU

Професионалната гимназия отличи най-добрите от Випуск `2018

Професионалната гимназия отличи най-добрите от Випуск `2018
May 15
15:33 2018

Професионална гимназия  „Проф. д-р Асен Златаров” изпрати днес своите 42 абитуриенти. Тържеството започна с посрещане на училищното знаме, след което директорът на гимназията Румяна Монева поздрави завършващите. Тя им пожела успехи в живота и да не забравят, че са поставили основите на професионалния си път в единствената професионална гимназия в Димитровград.

Бяха обявени и професионалните айдъли на випуска: Пламен Петков за специалност „Електрообзавеждане на производството”, Яница Георгиева за специалност „Технологичен и микробиологичен контрол в ХВП” , Слави Славчев, Сашо Смилов, Марин Господинов  за специалност „Автоматизирани системи”,  Пламена Василева за специалност „ Технология на фармацевтични и парфюмерийно- козметични продукти.  

Много смях и закачки предизвика обявяването на традиционните номинации за най-добрите в учението и практиките („Пчеличката Мая”,  „Дялан камък”, „Златни ръце”), както и закачливите ,,Спящата красавица”, ,,Ръцете ми пречат”, ,,Най-високо виреещ мозак”, „ Вечно гладен“ и др.

Завършващите от четирите специалности през тази учебна година бяха поздравени от клуб „Хороводна китка“ с изпълнението на кръшни български хора и с прочувствено слово с пожелание за успешен старт в живота. Абитуриентите също се бяха подготвили за сбогуване с любимото училище. В словото си зрелстниците благодариха на учителите за знанията и подкрепата през четирите години на обучение в гимназията.

Накрая те пуснаха балони, символ на свободния човешки дух, след което се сбогуваха със своите учители.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?