DGNEWS.EU

СУ „Любен Каравелов” първи изпрати абитуриентите си

СУ „Любен Каравелов” първи изпрати абитуриентите си
May 15
12:37 2018

Средно училище „Любен Каравелов” първо изпрати своите абитуриенти днес. Две паралелки с 41 зрелостници си взеха довиждане с училището, в което са учили последните 12 години. Тържеството започна с химна на училището „Хубава си, моя горо” и предаване на училищното знаме. Завършващите бяха посрещнати пред строя с техните ръководители Тинка Пейчева и Доника Крушарска.

В приветственото си слово директорът на каравеловци Валентин Христов припомни първите им стъпки и постиженията на учениците  през годините. „Изминаха 12 години на труд, усърдие, изпитание на ума, на волята и характера. Стъпка по стъпка сте изграждали своята личност винаги подкрепяни и вдъхновявани от своите учители. Ако сега имате вярата, че сте успели – дължите го на тях. Ако имате самочувствието, че сте силни и непоколебими – дължите го на тях. Ако сте открити, честни и правите добро – дължите го на тях. Най-голямата награда на всеки учител е да поздрави своите ученици за успехите, израстването, благородството и щастието да са полезни на другите” , обърна се към абитуриентите Христов. Той пожела на зрелостниците на добър път и да следват пътя който са избрали с вяра, защото тя е най-мощната сила на света.

Поздравително слово към абитуриентите от името на преподавателите отправи началният учител Петрула Дончева. „Най-важният урок на който сме ви научили е това да бъдете хора, а спечелихте приятелство, както на съученици, така и на учители. Помнете своето училище спомняйте си своя клас знайте че винаги тук има ваши приятели”, заяви Дончева.    

Прочетен бе и поздравителен адрес от кмета Иво Димов към абитуриентите и техните преподаватели. Музикален поздрав към зрелостниците отправиха Адриан от 4 клас и Деси и Николай от 10 клас техни съученици, а първокласниците връчиха випуск `2018 картички с пожелание и китка здравец. Празникът завърши с пускане на десетки балони и бели гълъби в небето.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?