DGNEWS.EU

Димитровград с две библиотечни номинации за 2017 година

Димитровград с две библиотечни номинации за 2017 година
Валентина Терзиева
May 14
16:55 2018

Българска библиотечно-информационна асоциация номинира Градска библиотека "Пеньо Пенев" за „Библиотека на годината”, а главният библиотекар Валентина Терзиева за „Библиотекар на годината”.

В категория „Библиотека на годината 2017“ димитровградската „Пеньо Пенев” се конкурира още с Академична библиотека и архив на НАТФИЗ; Библиотека на Аграрен университет – Пловдив; Библиотека „Паница“ при Американски университет в България; Библиотека при Първа езикова гимназия – Варна; и Регионална библиотека „Партений Павлович“ – Силистра.

В категорията „Библиотекар на годината 2017“ Валентина Терзиева се конкурира за наградата с Иванка Иванова-Фалина, Регионална библиотека „Емануил Попдимитров“ – Кюстендил; Йорданка Вълчева, Регионална библиотека „Николай Вранчев“ – Смолян; Людмила Иванова, Професионална гимназия по текстил и моден дизайн – София; и Стефка Илиева, Народна библиотека „Иван Вазов“ – Пловдив.

Асоциацията ще връчи награди и в категориите „Млад библиотекар на годината 2017“ и „Подкрепа за библиотеките 2017”. Връчването на годишните награди на асоциацията за 2017 г. ще стане на 15 май в София. Специален гост на откриването ще бъде г-жа Ева Майдел, евродепутат от ГЕРБ/ЕНП и председател на Международното европейско движение. Медийни партньори са БНР, БНТ и сайтовете "Детски книги" и "Аз чета".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?