DGNEWS.EU

Славейковци се включиха в инициативата "Розите на България"

Славейковци се включиха в инициативата "Розите на България"
May 11
13:39 2018

Днес учениците от ОУ „Пенчо Славейков“ в Димитровград  отбелязаха празника на Светите братя Кирил и Методий - 11 май. Славейковци се включиха в инициативата"Розите на България", организирана от Министерството на образованието и науката в партньорство с Министерството на външните работи.

Празнично хоро се изви в двора на училището. Над 700 ученици, учители и служители излязоха ентусиазирани,  за да се хванат на голямо  българско хоро под звуците на "Празнична сюита", изпълнена от оркестъра на Българското национално радио. Облечени в бели тениски, символизиращи мира по света и приятелството между децата във всички страни, участниците заявиха своята съпричастност към инициативата.

В продължение на един месец учениците се подготвяха за празника. С направените от тях рисунки и проекти, посветени на създателите на българската азбука, украсиха фоайето на училището .Петокласниците  се включиха с презентации, почитащи делото на Светите братя Кирил и Методий.

Инициативата "Розите на България" обединява училищата в България и над 50 български неделни училища в чужбина. Сред тях са училища в Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Великобритания, Германия, Гърция, Ирландия, Испания, Казахстан, Канада, Кипър, Мароко, Молдова, Обединениарабскиемирства, Румъния, Русия, САЩ, Словакия,  Сърбия, Украйна, Унгария, Франция, Чехия, ЮАР.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?