DGNEWS.EU

Организират благотворителен концерт срещу рака на гърдата

Организират благотворителен концерт срещу рака на гърдата
May 11
12:32 2018

Благотворителен концерт на Avon със съдействието на община Димитровград ще подкрепи кампанията "От любов към живота", която се провежда в подкрепа на жените, борещи се с рак на гърдата. Концертът ще се проведе на 14 май (понеделник)  от 19.00 часа в спортна зала ,,Младост“.  В събитието безвъзмездно ще вземат участие ТС ,,Тракийци“, ТК „На Мегдана“, ТШ“ The Theachers“, СК по художествена гимнастика „Афродита“, Деца от детска градина 1 – Димитровград, Гергана Минчева, Рок група Хала, ОЦ за танцово изкуство „Галаксико“, СК „Hip Hop Street dust dance“, Емилия - Payner.

Всеки, които желае да се наслади на спектакъла и да бъде част от кампанията, може да  закупи покана за концерта на стойност 10 лв., към която ще получи като подарък розов благотворителен продукт. Поканите могат да бъдат поръчани на Славея Мурдикуди на телефон 0876 71 87 13 и на Таня Караславова на телефон 0882 39 50 17.

Сто процента от печалбата от розовите благотворителни продукти, Avon и през тази година ще дари на своя партньор в България – фондация „Една от 8“. Събраните средства отиват в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата и техните семейства и се изразяват в осигуряване на безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа помощ.

За 16 години в рамките на кампанията на Avon "От любов към живота" са дарени близо 1 500 000лв., осъществени са 30 000 безплатни профилактични прегледи на жени от цялата страна, закупена е апаратура за превенция на рак на гърдата, сред която мобилен мамограф и ехографска апаратура за 7 болници в страната. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът нараства с близо 3 800 нови случая. Усилията на кампанията са насочени предимно към профилактика на българката, защото ракът на гърдата е лечим, ако бъде открит навреме.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?