DGNEWS.EU

Глобиха със 7 бона ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград

Глобиха със 7 бона ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград
ТЕЦ "Марица 3" - Димитровград
May 09
14:35 2018

Със 7 000 лв. ще бъде глобен ТЕЦ „Марица 3” в Димитровград, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и води в Хасково. Наложената санкция е заради неизпълнение в срок на плана за привеждане в съответствие на депо за производствени отпадъци. Eкспертите от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Хасково извършиха 98 проверки на 96 обекта през април. Дадени са 48 предписания за отстраняване на констатирани нарушения. За периода e съставен един  акт и са издадени три наказателни постановления на обща стойност 8300 лв. Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди, са на обща стойност 5 345 лв.

Съставен е акт на собственика на кравеферма в с. Татково, общ.Кърджали, за липса на приети по установения ред пречиствателни съоръжения, нужни за осъществяване на дейността му. За изпускане на отпадъчни води, които не отговарят на емисионните норми с 1000 лв. е глобена  инсталация за преработка на соапщок  в мастни киселини . С 300 лв. е глобена и фирма за несъгласувана реализация на инвестиционно предложение.

През месеца е почистен от отпадъци пътен участък с. Мост - гр. Кърджали. На „зеления“ телефон са постъпили 5 сигнала, три са за замърсяване и два за щъркели в безпомощно състояние, на които е оказана помощ.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?