DGNEWS.EU

Димитровград отбеляза 73 години от края на Втората световна война

Димитровград отбеляза 73 години от края на Втората световна война
May 09
13:00 2018

Десетки димитровградчани се включиха в тържественото честване на 73-годишнината от края на Втората световна война днес. Наред с ветерани от войната в отбелязване Деня на победата се включиха деца от детска градина „Звънче” и езиковата гимназия „Д-р Ив. Богоров” в града. Пред паметника на маршал Толбухин венци и цветя поднесоха кметът Иво Димов и председателя на общинския съвет Гергана Кръстева, поетът Никола Инджов и носителят на международната литературна награда „Пеньо Пенев” Михаил Синелников, представители на руската общност в града, общински съветници, пенсионери и граждани.  

С приветствие към присъстващите се обърна ветеранът от войната и участник в бригадирското движение Мария Тотева. Тържествено слово  държа и председателят на руския клуб „Надежда” Олга Господинова. Двете подчертаха подвига на българските и руски войски и смелостта на населението, което е помагало на сражаващите се

Господинова и деца от детските градини поднесоха цветя на присъстващите ветерани от войната, част от които тогава са били деца. Празничната програма започна с духова музика и руски маршове. Правнуци на ветерани рецитираха стихове на български и руска, а женски хор отправи музикален поздрав.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?