DGNEWS.EU

Проблемът с наркозависимостта нараства, алармираха на форум в Димитровград

Проблемът с наркозависимостта нараства, алармираха на форум в Димитровград
Желяз Турлаков
May 09
11:36 2018

Нарастващият проблем с наркозависомостта сред младежите коментира в Димитровград един от най-добрите специалисти по темата „антидрога” в страната Желяз Турлаков. Той и екипа му гостуваха в Димитровград вчера. Срещата в зала „Гросето” бе част от поредицата инициативи „Заедно срещу дрогата“, организирани и финансирани от Инер Уил Клуб Димитровград. На нея присъстваха ученици, родители и хора работещи с наркозависими, полицаи, представители на Детска педагогическа стая, Агенцията за закрила на детето и др.

Създателят на терапевтичната общност „Ново начало“ Желяз Турлаков подчерта, че превенцията срещу проблема е изключително важна, защото обикновено семейства с подобен проблем се обръщат към нас, когато вече е късно и младежът е зависим. Той посъветва родителите да търсят специалист още при първите индикации за проблеми с дрога.

По рано през деня експертите се срещнаха с младежи от средни училища в града. Кампанията продължава и днес с разговори с ученици в езиковата и природоматематическата гимназии. Участници в дискусията коментираха, че проблемът с наркотичната зависимост сред младите става все по-осезаем и е необходима национална стратегия с устойчиви мерки насочена по места. Припомняме, че от МВР отчитат ръст на заловените дрогирани шофьори по пътищата в цялата страна.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?