DGNEWS.EU

Стефан Димитров протестира срещу системата на сесия на ОбС

Стефан Димитров протестира срещу системата на сесия на ОбС
Стефан Димитров, председател на сесийна група "Да за Димитровград!"
Apr 26
14:00 2018

Председателят на сесийна група „Да за Димитровград!” в местния парламент Стефан Димитров протестира символично днес срещу държавната политика спрямо децата със специфични здравни потребности и редки заболявания. Общинският съветник гласува цяло заседание с тениска „Системата ни убива”. „Това е посланието на родителите на такива деца и то е предизвикано от липсата на ангажираност на държавата за решаването на проблемите на тези семейства”, коментира Димитров.

„Ние внесохме наредба за подпомагане на тези семейства, която да реши проблемите поне в нашата община, но вече 5 месеца се бави приемането й от Общинския съвет. В същото време в бюджета са заложени средства, на нямаме процедура по която тези средства да се предоставят на нуждаещите се. Може би се чакат следващите парламентарни избори, за да се решат проблемите”, допълни съветникът.

По думите му заради липсата на система, която да ги подпомага родителите в техния труден живот и тяхната борба за здравето на децата им много семейства напускат България, и в частност община Димитровград. „Не е въпрос само на пари, а на отношение и на системна помощ. За съжаление в обществото ни липсва солидарността”, коментира още Димитров.

На днешната сесия бе поставена и дарителска кутия за набиране на средства лечението на 27-годишния Симеон Янакиев от Димитровград. Младият мъж се нуждае от животоспасяваща операция на стойност 20 000 евро в Германия. В средата на април майката Маргарита Михайлова разказа, че от 5 месеца семейството чака отговор от НЗОК за лечение в чужбина, но такъв все още не е пристигнал. Повече за кампанията вижте тук.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?