DGNEWS.EU

7 години от Черния Великден отбелязаха в Симеоновград

7 години от Черния Великден отбелязаха в Симеоновград
Apr 24
08:54 2018

На 23 април 2011 г. шестима младежи от Симеоновград бяха пометени от пиян шофьор и убити на път за църквата на връх Великден. Вече 7 години на тази дата на пантеона „Великденски ангели” в града се събират десетки близки, роднини, приятели да почетат паметта на Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид и Трифон Трифонов.

Снощи родителите и близките на загиналите младежи със сълзи на очи за пореден път се помолиха за своите „отлетели ангели” и за децата на България, които трябва да бъдат спасени от убийците на пътя. Да сведат глава в памет на децата в Симеоновград бяха депутатът от ГЕРБ д-р Георги Станков, заместник областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, кметът на Симеоновград Милена Рангелова, председателят на общински съвет Симеоновград Светлана Стоева.

„Безумието по пътищата трябва да бъде прекратено. Това е категорично мнението на всеки разумен човек. Заради безотговорността на пътя ежегодно загиват стотици млади хора, други са с тежки травми и увреждания. Новите законодателни инициативи, които обсъждаме сега, за по-тежки санкции на нарушителите-рецидивисти и за строг контрол, трябва да доведат до намаляване на произшествията и дисциплиниране на всички участници в движението”. Това сподели с почернените близки д-р Георги Станков. Той подчерта, че за съжаление събитие като „Черния Великден” е катализира поредица от законодателни промени.„За съжаление обаче поведението на пътя е въпрос на възпитание и манталитет, а не на закони и санкции”, каза още народният представител.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?