DGNEWS.EU

Дядо оцеля при взрив на газова бутилка в Димитровград

Дядо оцеля при взрив на газова бутилка в Димитровград
Apr 16
11:34 2018

Взрив на газова бутилка изби прозорци и догама в апартамент на ул. „Беласица” № 3 в Димитровград тази сутрин. По чудо оцеля 84-годишния Таньо Георгиев живеещ в жилището на първия етаж във вход А. Инцидентът станал след 9 часа и причините се изясняват. На мястото пристигнаха пожарна, линейка и полиция. Дядото е откаран за преглед в димитровградската болница. Откаран е адекватен.

Възрастният мъж се опитал за запали чисто новата си готварска печка, която тази сутрин „майстори” дошли да я свържат с газовата бутилка. Новата придобивка била купена в петък. От магазина му дали номер на техниците, които тази сутрин дошли да я свържат. След тръгването на сервизните работници, дядото опитал да запали печката

Явно не усетил миризмата на газ и когато запалил печката предизвикал взрив. Мощната експлозия уплашила живеещите в съседните блокове. Минути след инцидента хората се бяха събрали пред входа и коментираха случая. Дядото живеел сам, а синът му в Пловдив. Щети са нанесени в двете стаи на апартамента. Стъкла от прозорците имаше в голям периметър около мястото на инцидента.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?