DGNEWS.EU

Каравеловеци отлични на олимпиадата по география

Каравеловеци отлични на олимпиадата по география
Теодор Казаков и Емре Мустафов с преподавателя си Петя Хаджийска. Снимка: Evga book
Apr 13
16:19 2018

Двама ученици от СУ "Любен Каравелов" се представиха отлично в областния кръг на олимпиадата по география и икономика. Седмокласникът Теодор Казаков (вляво на снимката) за втора поредна година спечели първо място в областния кръг на Националната олимпиада по география и икономика. Това дава право на талантливия каравеловец да се съревновава със съучениците си от страната във финалния кръг на олимпиадата. Теодор ще представя СУ "Любен Каравелов" в деня на патронния празник и официалното отбелязване на 60-годишнината на училището - 27 април. 
Отлично в областния кръг на олимпиадата се представи и неговия съученик Емре Мустафов, който за пореден път се класира на второ място. Ръководител на двамата каравеловци е учителя по география и икономика и зам.-директор на училището Петя Хаджийска.
Теодор Казаков бе капитан на един от ученическите отбори, които през март участваха в патриотично състезание за живота и делото на българския възрожденец и революционер Любен Каравелов. Надпреварата бе организирана по повод годишнината на училището в Исторически музей – Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?