DGNEWS.EU

Ученик от ОУ „П. Славейков” е шести на олимпиадата по биология

Ученик от ОУ „П. Славейков” е шести на олимпиадата по биология
Генади Илиев с учителя си Росица Александрова
Apr 13
16:00 2018

Генади Илиев от димитровградското ОУ „Пенчо Славейков” се класира успешно на 43-ата национална олимпиада по биология и здравно образование, провела се в Ямбол. Димитровградчанинът се класира на шесто място при седмокласниците и на  27-мо място в състезателната група VІІ-ІХ клас. Високото постижение на Генади се дължи и на отличната подготовка от преподавателя Росица Александрова. За десета година неин ученик участва в Национален кръг на олимпиадата по биология и здравно образование, съобщиха от училището.

За участие в националната олимпиада бяха допуснати 84 ученици от VІІІ – ХІІ клас и 33-ма от VІІ клас от 20 области на страната, разделени в две възрастови групи. От Хасковска област сред финалистите освен Генади е и седмокласничката Марина Господинова от ПМГ „Акад. Боян Петканчин” - Хасково.

Състезанието протече в два етапа. По традиция финалният кръг на състезанието включва теоретичен тест (95 задачи с подусловия) и 4 практически задачи (биохимия и генетика, клетъчна и тъканна биология, анатомия, физиология и биоразнообразие на растенията и животните). Представянето на участниците бе оценявано от национална комисия от експерти по биология и здравно образование.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?