DGNEWS.EU

EVN подкрепя МВР в борбата срещу телефонните измами

EVN подкрепя МВР в борбата срещу телефонните измами
Apr 10
13:50 2018

EVN България се включва в проект на МВР в борбата срещу телефонните измами, целящ да информира допълнително гражданите да имат повишено внимание срещу подобен вид измами. В тази връзка считано от април 2018 г. на всяка хартиена фактура и касов бон компанията ще отпечатва послание, което да привлича вниманието на битовите клиенти и да изостри тяхната бдителност, при опити за телефонна измама, независимо по какъв повод и начин.

През следващите 6 месеца компанията ще oтпечатва във фактурите за електроенергия кратък текст с цел превенция срещу телефонни измами. Съгласуваният с МВР текст гласи: „МВР предупреждава: Искат Ви пари по телефона? Спри, не се доверявай! Това е измама.“ Целта е посланието да достигне до максимален брой граждани, включително възрастни хора, жители на по-малки населени места и т.н. 

От EVN България напомнят, че събиране на дължими суми за консумирана енергия или за технически услуги никога не се извършва в брой и на място от служители на компанията, a на определените за плащане места. Компанията съдейства на МВР като част от цялостното сътрудничество по отношение на добри практики за предотвратяване на всякакъв вид измами.   

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?