DGNEWS.EU

Вазовци представиха свои проекти пред БАН

Вазовци представиха свои проекти пред БАН
Снимки: ПМГ
Apr 10
12:50 2018

Шестима възпитаници на ПМГ „Иван Вазов“ представиха област Хасково в 18-ата ученическа секция на Ученическия институт по математика и информатика към БАН, чиято цел е да открива и подкрепя даровити деца в областта на математиката, информатиката и информационните технологии, които желаят да се занимават с изследователска работа.

Форумът се проведе от 2 до 5 април 2018 г. в Боровец и за участие в него бяха допуснати 47 проекта по математика, информатика и информационни технологии от цялата страна, разработени от ученици от 8 до 12 клас.

Пламен Панчев и Александър Боев от 11 клас участваха с разработения от тях сайт „Електронен учебник по история и цивилизация“. Кристиан Костов и Живко Ненчев от 12 клас участваха с разработената от тях игра „Антични цивилизации“, а Милен Георгиев и Мартин Делчев с 3D игра „Топчо“.

Учениците се представиха много добре при защитата на проектите си пред научно жури от БАН и бяха отличени с грамоти. Пламен и Александър получиха поощрителна награда и покана за участие в Лятна изследователска школа, която ще се проведе през месец август в Благоевград. Съучениците му Кристиан и Живко получиха оценка Отличен 5,80 за разработките си и придобиха правото да изберат специалност, предлагана от Факултета по математика и информатика на Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“, която да изучават в бъдещото си образование.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?