DGNEWS.EU

Многовековни чинари засадиха в Димитровград

Многовековни чинари засадиха в Димитровград
Apr 04
15:20 2018

Многовековни чинари засадиха днес по повод Седмицата на гората в Димитровград . В екоиницативата на детска площадка по бул.Г.С.Раковски  се включиха,  малчуганите от детска градина №4, кметът Иво Димов и директорът на ТП "Държавно горско стопанство Хасково" инж.Любомир Илиев. 

Градоначалникът посочи, че за осма година се засаждат дръвчета в дворове на училища и детски градини, паркове и др. „Надявам се, че тези чинари един ден да правят сянка на децата на тези деца, които днес са тук", заяви Димов. Той и инж.Любомир Илиев подчертаха, че традиционните акции по засаждане целят да възпитат у подрастващите добро отношение и грижа към природата. Музикална програма изнесоха децата от градините "Пролет" и "Радост", а цветя подариха от пенсионерски клуб "Хан Аспарух".

Тази година Седмицата на гората се провежда от 1 до 9 април в цялата страна. Мотото на кампанията е "Децата и гората на България за бъдещето на Европа". Чинари днес бяха засадени и в парк в димитровградския кв."Каменец". Близо 500 дървета ще бъдат засадени в рамките на акцията в региона тази година, съобщи началникът на Държавно горско стопанство - Хасково.

4 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?