DGNEWS.EU

Приемат документи за финансиране на ин витро процедури в общината

Приемат документи за финансиране на ин витро процедури в общината
Mar 08
13:29 2018

Димитровградски двойки, нуждаещи се от ин витро процедури, могат да кандидатстват за финансиране от общинския фонд „Ин витро” до края на месец април, напомни председателят му Катя Панева. Тя съобщи, че тази година за процедури и дейности по асистирана репродукция са заделени общо 30 000 лв.

Кандидатите могат да са двойки във фактическо съжителство и семейства с репродуктивни проблеми, с постоянен и настоящ адрес на територията на Община Димитровград. Средства от фонда се отпускат и за ин витро процедура с донорска яйцеклетка или сперматозоиди.

Критериите за финансово подпомагане на нуждаещите се, както и необходимите документи могат да се видят в Правилника за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на община Димитровград.

Наборът от необходими документи се внася в сградата на общинска администрация, първи етаж, гише №1 – Деловодство и информация към Общински център за услуги и информация на гражданите, в запечатан плик на който са изписани трите имена на кандидата, адрес, телефон за връзка и текста „За финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция”. За повече информация можете да се обръщате и на тел. 0889 422 020, Катя Панева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?