DGNEWS.EU

Млади поетеси и флейтистка изнесоха спектакъл с усещане за жена

Млади поетеси и флейтистка изнесоха спектакъл с усещане за жена
Mar 08
09:08 2018

Музикално-поетичен спектакъл по повод Международния ден на жената - 8 март поднесоха младите поетеси Диляна Христова и Донка Тенева и флейтистката Цветелина Костова. Повече от час в препълнената зала на дом-музей „Пеньо Пенев” звучаха стихове под надслова на вечерта "Усещане за жена". Откровенията на двете поетеси бяха представени в лиричната красота на изящното слово. Творбите бяха изпълнени с изповеди за любов, вярност, болка, сила, нежност, радост по начин, който само една жена може да почувства. Силен дебют като поетеса снощи направи димитровградчанката Донка Тенев, която сподели, че за първи път „разсъблича” душата си пред другите. Едни от най-силните си представи и утвърдената млада поетеса Диляна Христова, която вече има издадена книга.

Гостите чуха и прекрасните изпълнения на флейтистката Цветелина Костова, която е най-младото попълнение на Забавно-духовия оркестър на имитровград. Класически лирични произведения и страстни танга звучаха в паузите на поетичния рецитал. Подготвен по текст и сценарий на димитровградчанката Женя Христова и Пламена Дянкова от арт формация "AntOurAge". Атмосферата допълваше изработеният от тях красив декор и оформление на вътрешното пространството, както и мултимедийната презентация подготвена от Веселин Караджов с картини на младата художничка от Димитровград Светла Шивачева.

В края на вечерта младите димитровградски таланти бяха представени от уредника на дом-музей „Пеньо Пенев” Живка Шишкова. Приятели, близки и колеги на двете поетеси ги засипаха с десетки букети цветя в края на спектакъла.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?