DGNEWS.EU

Д-р Матеев издържа конкурса за шеф на болницата

Д-р Матеев издържа конкурса за шеф на болницата
Mar 07
13:07 2018

Сегашният управител на димитровградската болница „Св. Екатерина” д-р Матей Матеев е издържал конкурса за шеф на здравното заведение. Той получил комплекса оценка много добър 4,85 от комисията по избора. Оценката му е формирана на база представената програма за управление на дружеството за 3-годишен период, както и от резултата от проведеното събеседване с комисията.

„Неговите идеи ще допринесат за развитие на болницата и утвърждаването й като едно добро лечебно заведение, където се предлагат много практики, с отлична апаратура и леглови фонд. Убеден съм, че ако я реализира в пълнота МБАЛ „Св. Екатерина” ще развива и предлага качествени и достъпни здравни услуги за гражданите”, коментира председателят на комисията провела конкурса адвокат Коста Костов.   

Той допълни, че програмата на д-р Матеев съдържа 37 страници и е направена по утвърдените от Общинския съвет критерии. Сред коментирани теми на събеседването с кандидата са бил финансовата стабилизация на здравното заведение, спиране текучеството на кадри, привличането и задържането на млади специалисти, подобряване услугите за населението, повишаване възнагражденията на медицинския персонал и др.   

В края на март комисията предложи  на Общинския съвет протокол от проведения конкурс за избор на управител на МБАЛ „Св. Екатерина” и утвърждаването на д-р Матеев за управител.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?