DGNEWS.EU

Димитровград чества 140 години свободна България

Димитровград чества 140 години свободна България
Mar 03
12:35 2018

140 години от Освобождението на България отбелязаха днес десетки димитровградчани. Тържеството бе открито на площад "България" с приемане на военния строй, почетен караул, издигане на националното знаме под звуците на българския химн, изпълнен от духовия оркестър.

Слова по повод празника поднесоха кметът Иво Димов, депутатите Виолета Желева и Евгения Ангелова, областният управител Станислав Дечев и председателят на ОбС Гергана Кръстева. Сред официалните лица бяха общински съветници и кметове на села от общината. В честването се включиха знаменни групи на всички училища, общественици, културни дейци, ученици и учители, граждани.

„Този ден е повод да си припомним защо трябва да сме горди, че сме българи. И да отдадем почит на славните си предци като Левски, Ботев, Каравелов, които изстрадаха тази свобода! Защото днес, когато честваме Освобождението на България, отново преоткриваме и преосмисляме тази свобода като ценност. Силно желана и мъжествено отстоявана! Нека предаваме този завет на децата си – да ценят и пазят Свободата. Да обичат Отечеството си и с отговорност, разум и сърце да градят бъдещето на България!”, заяви в приветственото си слово кметът на общината Иво Димов.

"Свободата не се мери с години, а се отстоява всеки ден, от всеки един от нас. Щастлив съм, че тук в Димитровград виждам свободата по лицата на всички хора, защото тук има общност, която върви в една посока", заяви Дечев. След тържествената част шествие се отправи към паметника на Освободителите, където венци и цвята положиха десетки граждани.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?