DGNEWS.EU

10 дни арест за майка ударила учителка

10 дни арест за майка ударила учителка
Мария Борисова
Mar 01
17:00 2018

Десет дни в димитровградския арест ще лежи 43-годишната Мария Борисова от Меричлери, която удари учителката на дъщеря си с дръжка на метла. Наказанието постановени Районен съд – Димитровград днес по Указа за борба с дребното хулиганство. Пред съда показания за вчерашния инцидент дадоха побойничката, както и потърпевшата 51-годишна математичка Йорданка Стоилова. Разпитани бяха още директорката на ОУ „Д. Матевски” Станислава Колева, две учителки и възпитател в школото. Свидетелски показания дадоха и три съученички на 14-годишната седмокласничка Златка, която лично отказа да говори за случилото се.

Вчера в час по математика девойката написала с маркер на дъската "ку..а", докато преподавателка преподавала урока. Учителката направила забележка на момичето и поскала ученичката да напусне стаята. Момичето се държало арогантно, развикало се и започнало да обижда и да нарежда. „Ти ли ще ми кажем, ма. Нямаш право. Не си яла бой от циганин, сега ще видиш”, нареждала ученичката и изскочила от стаята да вика майка си.

Успяла да излезе от училището през голямото междучасие, стигнала до дома си и разказала на многодетната си майка. „Учителката я дърпала и влачела за косата, ритала я, аз отидох да си защитя детето”, обясни биячката пред Темида. Така в началото на четвъртия час родителката с цялата тумба и двете си дъщери влетяла в училището, което няма охрана, а само портиерка. НА влизане се опитала да грабне лопата за сняг, но служителката й попречила. Тогава бясната майка сграбчила метлата и с викове „къде е тая русата” тръгнала да търси математичката, която в това време преподавала на петокласниците. Бързо се качила на втория етаж и открила учителката, която излязла в коридора заради крясъците и виковете. Виждайки я майката замахнала с все сила с дървената дръжка на метлата към главата на старшата учителка и я ударила с ръка през лицето, след което бързо напуснала училището.

Преподавателката онемяла и едва не припаднала, станало й лошо, но учениците й помогнали. „Много се изплаших. Видях една тумба да се носи към мен с викове. Не знам дали ще остана на работа. За 20-годишната си практика подобна агресия не съм виждала”, заяви пред съда потърпевшата. Тя и останалите свидетели напълно отрекоха обвиненията да е удряла, дърпала или посягала към детето. Колежките й също изразиха възмущението си от постъпката на майката. „Потресени сме от станалото. Същия ден отбелязвахме Световния ден за борба с тормоза в училище. Грозна и арогантна постъпка. Съжаляваме, че не сме в годините на Възраждането, когато учителят е бил уважаван. Днес сме се звероукротители”, заявиха учителките.

43-годишната Мария бе представлявана в съда от служебно назначеният й защитник адвокат Иван Иванов. Той поска от съдия Огнян Гълъбов да отчете факта, че дъщерята е подвела майка си с неверни твърдения за упражнено насилие спрямо нея, които са повлияли за агресивното поведение на родителката. „Поведението на майката граничи с престъпление. Училището е като църква, храм на знанието, където подобни непристойни прояви са немислими. Още повече, че са извършени пред деца. НЕ чух от майката извинение за постъпката й”, отсече магистратът преди да произнесе наказанието.     

14-годишната Златка и нейната сестра близначка често създавали проблеми в час, имали арогантно поведение и говорили силно разваляли дисциплината в час и демонстрирали, че всичко им е позволено, стана ясно от обясненията на съучениците им. Те имат още 5 братя и сестри. След като чу наказанието за майка си непълнолетното момиче се разплака в кулоарите на съда. То бе придружавано от мъж, вероятно баща й, който заяви в следващите 10 дни сам ще се грижи за децата.  

10 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?