DGNEWS.EU

Допуснаха Матеев и Милева до втория етап в конкурсите на МБАЛ и Медцентъра

Допуснаха Матеев и Милева до втория етап в конкурсите на МБАЛ и Медцентъра
Коста Костов, председател на комисията провеждаща конкурсите
Feb 27
11:53 2018

Докторите Матей Матеев и Емилия Милева са допуснати до втория етап на конкурсите за управители на МБАЛ „Св. Екатерина” и „Медицински център Димитровград”. Това съобщи за dgnews.eu общинският съветник адвокат Коста Костов, който е председател на двете комисии по избора. Двамата лекари са издържали успешно първите етапи в процедурите, след като комисията е установила, че документите им са изрядни и те отговарят на критериите за заемане на шефските постове. Припомняме, че настоящият управител на димитровградската болница д-р Матеев участва и в двата конкурса. В този за медцентъра обаче анестезиологът срещна конкуренция в лицето на гастроентеролога д-р Милева.

Конкурсите вървят паралелно във времето, но етапите им се провеждат на различни дати от една и съща комисия. В състава й освен адвокат Костов влизат още съветниците д-р Донка Атанасова, Стефан Димитров, Димитър Петров и представител на РЗИ- Хасково. В момента комисията се запознава с предложената от д-р Матеев програма за развитие на болницата за следващите 3-години. Костов отказа да съобщи подробности от нея до 1 март, за когато е насрочено изслушването на болничния шеф пред комисията. В събеседването той ще трябва да защити програмата си като представи стратегията си за бъдещо управление на МБАЛ, концепцията си за бизнес-плана на болницата, управленските си приоритети, план за действие и др.

По конкурса за медицинския център в момента тече едномесечния срок, в който кандидатите д-р Матеев и д-р Милева трябва да се запознаят с финансовото състояние и годишните отчети на общинското дружество. До 22 март двамата ще трябва да са представили пред комисията своите бизнес планове за 4-годишния срок на управление на дружеството, изготвени в съответствие със стратегията за развитие на центъра. В тях кандидатите трябва да посочат визията си за увеличаване обема и обхвата на медицински дейности и приходите на центъра; въвеждане на нови диагностични методи и дейности; обновяване на диагностичната апаратура и подобряване качеството на предлаганите медицински услуги и др. След като комисията се запознае с бизнес плановете, тя ще насрочи интервю с двамата на кандидати, което ще последния етап в конкурса.

По процедура след края на всички етапи на конкурсите, комисията ще изготви комплексните си оценки и ще класира на кандидатите. Тя ще внесе мотивирано становище до Общинския съвет, който окончателно да решава кои да са управителите на медцентъра и болницата, обясни процедурата адвокат Костов.     

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?