DGNEWS.EU

Отлагат антикорупционните мерки срещу общинските съветници

Отлагат антикорупционните мерки срещу общинските съветници
Feb 23
13:07 2018

Новите антикорупционни мерки срещу общински съветници бяха отложени за следващия мандат. Това стана с промени в Закона за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество, които депутатите приеха на първо и второ четене.  
До 1 декември 2019 г. се отлага изискването местните парламентаристи да подават декларация за имущество и интереси, като лица заемащи висши публичини длъжности. За същата дата се отлага и действието на ограничението съветници да са едновременно и еднолични търговци, съдружници, акционери, членове на управителни, надзорни или контролни съвети на търговски дружества, които имат сключени договори с общината, в която са общински съветници, както и с търговски дружества с общинско участие или с общински предприятия. 
Аргументите за промените са, че е необходимо повече време на съветниците да се съобразят с новите антикорупционни разпоредби и изисквания. Те внесоха хаос по места заради кратките срокове и защото много местни парламентаристи към момента са в договорни отношения с общините.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?