DGNEWS.EU

Спестиха 100 000 лв. на болницата, смениха мястото на новата Спешна помощ

Спестиха 100 000 лв. на болницата, смениха мястото на новата Спешна помощ
Feb 23
11:45 2018

Теренът върху който ще се изгражда новата Спешна помощ в Димитровград бе заменен с друг на вчерашното заседание на Общинския съвет. По настояване на управителя на МБАЛ „Св.Екатерина” д-р Матей Матеев съветниците учредиха вещни права върху малко по-голям имот и измениха няколко свои предишни решения.

Новият терен е в съседство на досегашния, намиращ се в района на общинската болница. Причина за извършване на замянката е намиращото там отделение по клинична патоанатомия. Проектът по изграждане на новия Център по спешна помощ предвижда неговото преместване. От болницата изчислили, че разходите по преместването ще струват на болницата 100 000 лв. За да спести тези средства д-р Матеев поискал замяна на имота, което съветниците одобриха.

Припомняме, че новата Спешна помощ ще се изгражда с европейски средства по мащабен проект на Министерство на здравеопазването за обновяване и модернизация в системата до 2020 г. Той ще се реализира съгласно националната стратегия за развитието на спешната медицинска помощ. В проекта са включени 28 центъра за спешна медицинска помощ, 170 техни филиала и 34 спешни отделения в държавните лечебни заведения. Новите спешни звена ще бъдат още цялостно оборудвани и обзаведени по изискванията на медицинския стандарт за спешна медицина. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Какво е за Вас 8 март?