DGNEWS.EU

Галерията представя графичните колажи на Благой Господинов

Галерията представя графичните колажи на Благой Господинов
Благой Господинов
Feb 08
17:31 2018

Графични колажи на димитровградския художник Благой Господинов ще представи художествената галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград. Откриването на изложбата ще се състои на 15 февруари от 17 30 ч. в Зала № 2. Експозицията е озаглавена „501 минус 30” и е личен сантимент на автора в отговор на екзистенциалните въпроси, които си задава през 80-те години на миналият век. 

Концепцията на изложбата от графични колажи с цветни акценти е изградена върху „смисъла“ , а не върху „жанра“ . Картините на Благой Господинов ще ни провокират да се замислим върху теми като : „Преобразяването“, „Новорождението“, „Предопределението“, „Извисяването“, „Завръщането“, „Светлината“, „Семейството“, „Пътят“, „Жертвата“, „Дверите“, „Бронята“, „Сеяча“ и всички те подчинени на голямата тема -  „Любовта“ !

Гостите на откриването ще могат да се насладят и на бароковата музика на Бах, Букстехуде и Пърсел. Класическите пиеси ще изпълнят младите музиканти сопраното Зора Колева, тенорите Ивайло Донков и Витлеем Господинов, а на класическото пиано ще е доцентът в НМА – София Галина Апостолова, съобщават от галерията в аванс.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?