DGNEWS.EU

Подписаха меморандум за развитие на 4 професии

Подписаха меморандум за развитие на 4 професии
Feb 08
17:00 2018

Меморандум за сътрудничество и партньорство подписаха днес седем водещи фирми от област Хасково и три професионални гимназии. Както писахме, бизнесът и образователните институции обединяват действията си за привличане и изграждане на млади и добре обучени специалисти със средно образование по професиите машинен монтьор, електротехник, техник по автоматизация и машинен оператор.

Официалната церемония по подписване на Меморандума се състоя в Областна администрация Хасково в присъствието на Областния управител Станислав Дечев, началникът на РУО на МОН Христина Боева и директорът на Регионалната служба по заетостта Господин Господинов. Идеята за подписването на Меморандума е на председателя на КРИБ Хасково Стефан Димитров.

Областният управител Станислав Дечев изрази пълната си подкрепа за инициативата и изрази увереността си, че Меморандумът ще бъде работещ документ, който ще позволи на професионалните гимназии да разгърнат потенциала си с помощта на местния бизнес.

„Изключително съм удовлетворен, че идеята на КРИБ Хасково бе приета от фирми с доказано име, устойчиви производства тук и с визия за развитието на региона“, подчерта Станислав Дечев. „Развитието на професионалното образование е мой личен ангажимент, а модернизацията на сектор Образование е приоритет на Правителството и това е видимо от всички стъпки, предприети до сега в тази насока“, обясни областният управител.

“От тук нататък всички ние трябва да работим много с родителите и децата, за да ги убедим, че професионалното образование е привлекателно и перспективно, и че динамичното развитие на хасковски регион изисква и адекватна професионална подготовка“, обобщи губернаторът на Хасково.

Преди да парафират документа всички страни в Меморандума дискутираха спецификата на професионалното образование, адектавтостта на професионалните паралелки на динамиката на пазара на труда и перспективите пред местния бизнес.

„Днешният Меморандум е само първа стъпка в процеса на подпомагане на професионалното образование. През следващите месеци предстоят поредица от инициативи, които бизнесът ще предприеме, за да популяризират сред децата и родителите перспективните производства, които в момента се развиват в региона и които ще позволят на младите хора да се реализират в реалния сектор“, увери председателят на КРИБ. Той благодари на областния управител на Хасково, на представителите на институциите и на учебните заведения, за проявеното разбиране и за готовността им да работят в екип за преодоляване на кризата на пазара на труда. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?