DGNEWS.EU

36 славейковци продължават напред в националното състезание „Любословие”

36 славейковци продължават напред в националното състезание „Любословие”
Jan 19
14:39 2018

36 ученици от ОУ „Пенчо Славейков“ се класираха за втория етап на националното състезание по български език и литература „Любословие”, организирано от едноименното сдружение на учителите филолози. След успешното си представяне в първия кръг, 36 славейковци продължават на 21 февруари във втория кръг. От І клас класираните ученици са трима, като най-добре се е представил Борис Петков от Іа клас е с 49,5 т. От втори клас са класирани 9 ученици като Мина Динева от ІІа и Тея Петрова от ІІв клас са с по 45,5 т.

Класираните третокласници са 12 като с най-висок резултат са Теодор Тончев - 46 т., Вивиан Гочева и Стела Атанасова с по 45 т.

От ІV клас класираните са 9 ученици, като Николай Маразов е с 48т.,  Александра Маджунова и Ирена Христова са с по 45 т.

От петокласниците се е класирал един ученик, а от шестокласниците - двама.

На церемония днес директорът на училището Снежана Ангелова награди класиралите се ученици и им пожела успех следващия етап на състезанието.

Целта на състезанието е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, грамотност на учениците а създаване на писмен текст по конкретна задача. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?