DGNEWS.EU

Ученици създадоха електронен учебник по история

Ученици създадоха електронен учебник по история
Jan 17
12:40 2018

Електронен учебник по история и цивилизация за 10 (9) клас, създадоха учениците от 11б клас от ПМГ „Иван Вазов” в Димитровград Пламен Панчев и Александър Боев с научен ръководител Добринка Донева. Проектът бе един от трите по информатика и ИТ, представени от вазовци на конференция по математика и информатика, организирана от ученическия институт (УчИМИ) към Българската академия на науките. Другите два проекта са са „Game Kit“ с автори Елица Евтимова и Динко Николов от 11а клас и „Tower Power“ разработен от екипа Светослав Колев и Иван Тодоров от 12б клас с научен ръководител г-жа Василка Николова.

Авторските проекти бяха единствените от хасковска област представени на конференцията, на която присъстваха представители на научните среди, бизнеса и фондации, които подкрепят развитието на младите таланти в България.

Пламен Панчев получи грамота за отлично представяне, която му осигурява участие в интервю за определяне на двама български кандидати за обучение в престижната шестседмична лятна школа на Масачузетския технологичен институт – Research Science Institute (RSI). Интервюто за определяне на българските участници в RSI ще се проведе в края на януари. Кандидатите ще отговарят предварително писмено, на английски език на част от въпросите, включени във формуляра за кандидатстване. Те трябва да представят и препоръки от свои учители.

Представянето му осигури и участие в следваща конференция през месец април, с поети от организаторите разходи. Ученическата секция (УС’18) към Пролетната конференция на СМБ, като разходите му ще бъдат поети от УчИМИ. Другият шанс, който той получи е участие Това са участниците в конференцията на УчИМИ, получили грамоти за отлично представяне, които не са в последния гимназиален клас.

Грамоти за много добро представяне получиха и останалите ученици, като дванадесетокласниците Светослав и Иван могат да използват отличните си оценки за кандидатстване в ПУ „Паисий Хилендарски“.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?