DGNEWS.EU

Просветният министър стана почетен гражданин на Тополовград

Просветният министър стана почетен гражданин на Тополовград
Jan 16
13:33 2018

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев бе удостен със званието „Почетен гражданин на община Тополовград“ на официална церемония. Отличието се присъжда за усилията на министър Вълчев за съхраняване и оптимизиране на училищната мрежа в община Тополовград и запазване на петте общински учебни заведения там. Решението за връчване на отличието е взето през есента на миналата година, съобщиха от областната администрация.

Посещението на министъра в региона продължи с визити в учебни заведения и детски градини в Тополовград, Любимец и Ивайловград. По време на работната визита в Хасковска област министърът проведе и двучасова среща с директорите на училищата от региона. От министър Вълчев подчинените му поискаха най-вече намаляване на административната тежест и уверение, че ангажиментът за увеличение на учителските заплати през този мандат ще бъде изпълнен.

През следващите 10 години ще изпитаме остър недостиг на работна сила, затова трябва да работим за това професионалното образование да върне авторитета си, категоричен е министър Вълчев. Според него, трябва да се работи най-вече с родителите и децата. Защото професионалното образование е само още един позитив при намиране на работа, а не пречка за висше образование и професионална реализация.     

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Как ще отпразнувате 14 февруари?