DGNEWS.EU

Дебил изора футболно игрище в Димитровград

Дебил изора футболно игрище в Димитровград
Jan 13
14:37 2018

Помощното футболно игрище на стадион "Миньор" е било изорано от поредния дебил, решил да се прави на дрифтаджия. Това е петия случай за последните три седмици, в който теренът на който тренират децата, се съсипва тотално. Камери са засекли колата на извършителя. Тя е с пазарджишка регистрация, но най-вероятно шофьорът е местен.  

„Благодарение на системата за видеонаблюдение всички извършители на подобна вандалщина са идентифицирани и санкционирани. Резултатът след тези дрифтове остава дълго да ни тежи, но най-важното е, че засяга спортно тренировъчния процес на децата ни, а това е по важно от няколко минутно себедоказване”, коментира хулиганската проява кметът Иво Димов на страницата си във фейсбук.

Глобата за подобно деяние по общинската наредба е до 500 лв., но явно размерът й не стряска извършителите. Общинските съветници трябва да помислят дали да не я завишат тройно, за да има ефект от санкцията. Община Димитровград отделя хиляди левове годишно за поддръжката на зелените спортни терени около стадион „Миньор”. На повреденото помощно игрище провеждат тренировки почти ежедневно най-малките футболисти на града. Тази година на мястото се проведе и ученическото първенство по футбол.

Дебил - прен. Глупав, ограничен човек.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?