DGNEWS.EU

Улесняват достъпа до паркинг заради наплива коли към Неделен пазар

Улесняват достъпа до паркинг заради наплива коли към Неделен пазар
Jan 11
15:51 2018

По-лесен достъп за автомобилите от бул. „Стефан Стамболов” до изграденият общински паркинг на мястото на бараките на някогашната консервна фабрика, ще осигуряват от общината. Администрацията е планувала ремонт на общинския терен между жилищния блок № 4 на булеварда и паркинга на бившите „Заводски строежи”.

Ремонтът предвижда обособяването на улица покрай блока, която да води от булеварда директно към въпросния паркинг и така да се осигури удобна алтернатива за автомобилите, пристигащи за Неделния пазар и търсещи места за паркиране. 

„Проблемът с паркирането петък, събота и неделя в Димитровград започва да става много сериозен. Така е защото за тези три дни в града пристигат над 20 000 коли. Целта е да се облекчи паркирането през пазарните дни”, коментира кметът Иво Димов.

В повечето случаи пристигащите от други градове шофьори, паркират пред блоковете и в междублоковите пространства, отнемайки възможността на живущите димитровградчани, което създава напрежение. Дори въведените с общинска наредба ограничения за паркиране пред блоковете около тържището в пазарни дни не реши проблема.    

Шофьорите търсят най-бързия и удобен начин за паркиране. Затова създаването на удобен подход към този паркинг, може да спомогне за подобряване на положението.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?